En kulinarisk juvel

Velkommen til Koh i Nor

KōH i NōR er en indisk restaurant for matglade mennesker i Trondheim. Våre kokker har mange års erfaring på kjøkkenet, og kombinerer spennende mattradisjoner og oppskrifter til en smakseksplosjon du ikke vil gå glipp av.

Historien bak navnet

Koh-i-Noor er navnet på en av verdens største kuttede diamanter, med en vekt på 105 karat. Diamanten sies å ha blitt funnet i et uttørket elveleie sør i India. Den var en av flere edelsteiner som befant seg i mughalkeiserens samling. Da Nadir Shah plyndret India i 1739 tok han diamanten i krigsbytte og brakte den med seg til Persia.

Tidlig på 1800-tallet kom diamanten til Punjab. Etter at britene erobret Punjab i 1849 ble den brakt fra India til Storbritannia og gitt til dronning Victoria. Diamanten er i dag en del av de britiske kronjuvelene.

Hvor vi er - hva vi gjør

Vi holder til i ærverdige Parkgården i Trondheim. Restauranten har tidligere huset noen av Trondheims storheter og pionerer, som Ernst Erichsen og Benito. Lokalene har altså tidligere vært fylt av smaker fra Italia og Vietnam. Nå beveger vi oss fra Vietnam og vestover mot Norge igjen, men vi tar noen stopp og plukker med oss smaker på turen hjem. Disse kommer vi til å bruke i vår hverdag.

Våre norske råvarer møter litt mer eksotiske asiatiske smaker.